Europa-Parlamentet behandler Jørn Dohrmanns immunitet

KORT NYT31. JAN 2019 7.06

De danske myndigheder ønsker at rejse en sag mod europaparlamentsmedlem Jørn Dohrmann fra Dansk Folkeparti for tre forskellige overtrædelser af straffeloven, skriver Politiken. Overtrædelserne skal være sket, da Dohrmann i 2017 med magt tog et kamera fra en tv-fotograf, som måtte have politiets hjælp til at få kameraet igen.

Ønsket om at rejse en sag er baggrunden for, at Justitsministeriet i efteråret bad Europa-Parlamentet om at ophæve Dohrmanns juridiske immunitet, skriver Politiken. I sidste uge gik parlamentets særlige juridiske komité i gang med at behandle anmodningen. Den opsummerer, at DF-politikeren er sigtet for at overtræde straffelovens paragraffer om henholdsvis hærværk, ulovlig tvang og brugstyveri.

I forbindelse med en dokumentarudsendelse tog tv-fotografen Birger Lund i april 2017 til Dohrmanns bopæl i Vamdrup for at filme dækbilleder til brug for udsendelsen. Det førte til en korporlig kontrovers, hvor Dohrmann tiltvang sig tv-kameraet fra Birger Lund. Med en ophævet immunitet kan sagen køre i det danske retssystem.

Ritzau

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt