dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi
Arkivfoto
Peter Hove Olesen, Ritzau Scanpix

Lærerstuderende ved ikke, hvad de skal bruge fagene til

Hver tredje lærerstuderende tror efter et år på uddannelsen ikke, at de kommer til at bruge det, de lærer, efter de har færdiggjort uddannelsen. Det viser ny rapport.
29. JAN 2019 15.30

Når de studerende på en af landets største uddannelser, læreruddannelsen, begynder, er de helt afklarede med, hvorfor de har valgt den og det arbejdsliv, der venter. Men efter det første år på uddannelsen har de svært ved at se, hvad de skal bruge uddannelsen til.

Det viser en ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut, EVA. Her svarer godt hver tredje - 31 pct. - studerende i rapporten 'Det første år på læreruddannelsen', at de kun i 'nogen grad' eller 'slet ikke' tror, at de kommer til at bruge det, de lærer, når de har færdiggjort uddannelsen. 

- De studerendes motivation for undervisningen hænger i høj grad sammen med, at de kan se, hvad de skal bruge det til. Derfor er det et alvorligt problem, at så stor en del af de lærerstuderende har svært ved at se, hvad de skal bruge deres undervisning til, siger EVA's konstituerede chef for videregående uddannelser, Dina Celia Madsen.

Forventninger svarer ikke til virkeligheden
Læreruddannelsen blev reformeret i 2013 for at 'sikre en fagligt stærkere og mere attraktiv uddannelse samt mindske frafaldet', og det er denne, der nu evalueres på.

Og det tyder altså på, at de studerendes forventninger ikke helt svarer til realiteterne et år inde i uddannelsen. Til sammenligning vurderer 81 pct. af studerende på de øvrige professionsbachelorer, at de 'i meget høj' eller 'høj grad' kommer til at bruge det, de lærer, efter uddannelsen er færdiggjort. 

Læreruddannelsen er en af landets største med et årligt optag på cirka 3.500 studerende, og 95 pct. af de studerende har ifølge rapporten en gymnasial uddannelse som adgangsgivende eksamen til uddannelsen.

 

Læs eller download rapporten

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/laererstuderende-ved-ikke-hvad-de-skal-bruge-fagene-til

GDPR