Efter forældreintradebat: Forskere nedsætter tænketank

KORT NYT24. JAN 2019 14.00

I regeringens nationale stresspanel sidder ingen forskere indenfor stress, skriver Videnskab.dk, og derfor har en gruppe forskere lavet deres egen tænketank. Stresspanelet skal ellers komme med anbefalinger til, hvordan vi afhjælper og forebygger stress i Danmark og er netop kommet med første anbefaling - at lukke forældreintra.

Tænketanken 'Bæredygtigt Arbejdsliv' er både forskere i arbejdsmiljø, psykologi og organisationsstrukturers forsøg på at supplere de anbefalinger, som stresspanelet kommer med, siger Christine Ipsen, ingeniør og lektor på DTU Management, til Videnskab.dk.

Ifølge Christine Ipsen er forskere for længst gået væk fra fokus på det enkelte individ som kerneårsag til stress, og siger, at 'hvis vi vil gøre noget ved stress, er vi nødt til at gentænke rammer og strukturer, folk lever og arbejder under'. Det kan således ikke gøres ved at det enkelte individ bliver mere robust. Blandt andet den viden vil de gerne bringe til debatten via deres offentligt finansierede forskning, lyder det fra hende.

eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt