Tønder og eReolen vinder Formidlingsprisen 2018

KORT NYT24. JAN 2019 12.30

TØNDER: Tønder Bibliotek og eReolen vinder Bibliotekernes Formidlingspris, som gives på grund af deres nyskabende formidlingstiltag, som er på forkant både digitalt og i det fysiske biblioteksrum. Sådan lyder det fra Kulturministeriet, som på baggrund af indstillinger fra et fagpanel har udpeget vinderne.

- De har begge vist bredden i bibliotekernes tilbud, og at biblioteker stadig er vigtige og relevante mødesteder for brugerne – både når det handler om det fysiske og digitale rum, siger kulturminister Mette Bock (LA).

eReolen stiller e-bøger og lydbøger gratis til rådighed for alle biblioteker og startede som projekt i Aarhus Kommune. Tønder har haft et projekt kaldet 'Mens vi venter', som ifølge ministeriet har skabt meningsfulde møder mellem asylansøgere og borgere i lokalområdet. Kommunen har blandt andet skabt demokraticaféer og besøg på rådhuset, som har givet asylansøgerne indblik i dansk kultur, litteratur og demokrati - og omvendt. Sidste år lancerede Mette Bock sammen med formanden for KL's udvalg for kultur, erhverv og plan Leon Sebbelin (R) en debat om fremtidens bibliotek, som er afsæt for drøftelser mellem biblioteker og kommuner om, hvordan udviklingen skal være. 

eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt