1. maj i Fælledparken er aflyst grundet coronavirus

Arbejdernes internationale kampdag plejer at blive markeret 1. maj i Fælledparken, men det sker ikke i år.

Det traditionsrige 1. maj i Fælledparken i København er blevet aflyst på grund af coronavirusset. Dermed bliver arbejdernes internationale kampdag ikke markeret med taler fra politikere og fagforeningsfolk, som det plejer.

Det oplyser arrangøren, LO Hovedstaden, i en pressemeddelelse.

- Jeg tror ikke, at der er nogle fornuftige mennesker, som tror, at alt det med coronavirus er overstået, når vi når 1. maj, siger Per Olsen, der er formand for LO Hovedstaden.

- Derfor vil vi ikke binde os selv og underleverandører af scener og andet grej op på nogle kontrakter, som vi ikke tror, at vi kan opfylde.

- Det er rigtig trist, at vi må aflyse. Vi ville gerne have afholdt 1. maj, hvis det havde givet mening, siger han.

Årsagen til aflysningen er helt konkret, at det er forbudt at samle sig i større forsamlinger på grund af coronavirusset.

Oprindeligt var loftet 1.000 mennesker, men det blev onsdag sænket helt ned til ti personer og gælder både indendørs og udendørs.

Må fejres på sociale medier
Siden 1890 er kampdagen blevet fejret 1. maj i Fælledparken, og LO Hovedstaden vil heller ikke helt afvise, at der vil være en form for arrangement - dog i en markant mindre skala.

Alternativt vil dagen bliver markeret på sociale medier.

- Vi må prøve at bruge elektroniske og sociale medier til at markere dagen. Det har vi ikke prøvet før, men vi vil blandt andet give nogle af talerne mulighed for at levere et videoklip, siger Per Olsen.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev