1.038 nye smittede - nyt sogn lukker ned

Høsterkøb sogn er røget over lukkegrænsen.
29. MAJ 2021 20.06

TEMA: Corona

Høsterkøb sogn i Rudersdal er nu røget over lukkegrænsen og skal lukke ned, til der er gået en uge med mindst et af de tre kriterier under lukkegrænsen. 

Også Vor Frelsers sogn i Aalborg er fortsat lukket ned, mens Frederiks sogn i København er genåbnet, viser lørdagens tal fra Statens Serum Institut.

De tre kriterier for sogne er en testjusteret incidens på 600, en positivprocent på tre samt mindst 20 smittede på en uge.

1.038 nye smittede

Siden fredag er 1.038 personer testet positiv, hvilket er 11. gang i maj, der har været over 1.000 smittede.

Incidensen er i dag højest i Dragør efterfulgt af Aalborg, Frederiksberg, Samsø (dog kun otte personer), Vallensbæk og København.

Det fortsat høje smitteniveau blandt især unge i Aalborg har fået Region Nordjylland til at oprette to nye PCR-teststeder uden tidsbestilling, som er målrettet især de unge, og som åbner søndag kl. 15. Det oplyser regionen.

Kun Læsø og Ærø har ikke haft nogen smittede den seneste uge, men også Morsø, Varde, Lemvig og Lolland er under bekymringsgrænsen på incidens 20.

Der er registreret fire nye dødsfald med covid-19. 31 personer er blevet indlagt det seneste døgn, men fraregnet udskrivninger stiger antallet af indlagte kun med en enkelt til 144. Der er fortsat 33 på intensiv, heraf 22 i respirator.

35,5 pct. af befolkningen har nu fået mindst første vaccinestik. 21,2 pct. er færdigvaccinerede.