DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Billede
Foto ©Emil Helms/Ritzau Scanpix

Mandag var der 48 coronasmittede blandt 11.500 lyntest

/ritzau/

Falck, som overtager lyntest-opgave fra SOS, har ikke testet mandag, men regner med snart at komme i gang.

Der blev mandag fundet 48 coronasmittede blandt 11.517 lyntest foretaget af de to testudbydere, SOS International og Carelink, som tester for staten.

Det udløser en positivprocent på 0,42.

Falck, som i denne uge overtager lyntestopgaven fra SOS International, foretog ikke test mandag, men regner med at komme i gang i løbet af ugen. Det oplyser ambulancedirektør Jørgen Mieritz.

SOS International blev søndag fyret som lyntestleverandør efter en række problemer med underleverandøren Medicals Nordic.

Det er i Region Midtjylland, Nordjylland og Sjælland, at Falck overtager opgaven. SOS International vil hjælpe til med egne medarbejdere i løbet af denne uge, men fra 15. februar overtager Falck hele opgaven.

I Region Hovedstaden er SOS International blevet opsagt med 30 dages varsel. Underleverandøren Medicals Nordic – som har drevet fire faste lynteststeder i regionen – er blevet fyret øjeblikkeligt.

Det betyder, at SOS Internationals medarbejdere fortsat kan lynteste frem til den 9. marts, hvorefter en ny leverandør skal overtage opgaven.

Selskabet Copenhagen Medical, der var blandt de oprindelige fire leverandører, som efter aftale med regionerne lyntestede borgere på det offentliges regning, er blevet bedt om at hjælpe i februar.

Copenhagen Medical vil fra onsdag den 10. februar klokken 12 tage imod borgere i opvarmede telte ved siden af Parken på Østerbro i København.

De kan teste op mod 10.000 personer dagligt.

Falck tester i øjeblikket allerede borgere på statens regning i Rønne på Bornholm, i Billund Lufthavn, i Københavns Lufthavn og i Flensborg ved den dansk-tyske grænse. Det er ikke en del af udbudsaftalen, at Falck tester her, men derimod en aftale der er indgået i forbindelse med regler om test af indrejsende.

Falck udførte lyntest i december og januar. Virksomheden havde 49 lyntestcentre og testede over én million borgere.

Virksomheden tabte dog udbuddet fra 1. februar til blandt andet SOS International, som nu altså er blevet fyret efter en uge.

/ritzau/