DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Billede
Foto ©Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Vold i nattelivsområder faldt drastisk med midnatslukning

/ritzau/

Volden i nattelivet rykkede ikke andre steder hen, da nattelivet lukkede, viser undersøgelse.

Når nattelivet lukkes eller begrænses, sker der et drastisk fald i volden i områder, hvor der er udskænkningssteder. Og volden opstår ikke i samme omfang andre steder.

Det konkluderer en ny undersøgelse, som er foretaget af forskere fra Roskilde Universitet og støttet af Det Kriminalpræventive Råd, der fredag har offentliggjort den.

Anders Ejrnæs, som er professor MSO ved Roskilde Universitet, er en af forskerne bag undersøgelsen.

- Corona-nedlukningerne har fungeret som et naturligt eksperiment, hvor vi har kunnet vurdere sammenhængen mellem forskellige niveauer af nattelivsaktiviteter og mængden af vold.

- Vores analyse viser, at der er en klar sammenhæng, og at volden centrerer sig helt lokalt i små områder, hvor der er mange udskænkningssteder, siger han i en pressemeddelelse fra Det Kriminalpræventive Råd.

Ifølge undersøgelsen varierer antallet af anmeldelser for vold i samfundet i takt med aktiviteten i nattelivet. Der var 66 procent mindre vold end normalt i nattelivsområder, da udskænkningsstederne skulle lukke klokken 24.

Overraskende for forskerne rykkede volden ikke andre steder hen.

- Vi havde en hypotese om, at der ville være en forskydning til rekreative områder, såsom parker og lignende, men det har ikke været tilfældet.

- Det tydeliggør, at der er en stærk sammenhæng mellem steder med mange udskænkningssteder og mængden af vold, siger Anders Ejrnæs.

/ritzau/