Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vindmøllepark skrottes

Lolland mister vindmøllestrøm til 10.000 husstande
KORT NYT9. NOV 2011 7.13

LOLLAND: Mens regeringen stræber efter, at vi skal forsyne halvdelen af vores husstande med strøm fra vindmøller, så stoppes 32 vindmøller og pilles ned, når Femernbyggeriet går i gang.

Det er en af Danmarks største vindmølleparker på land, der forsvinder og i bedste fald tager en pause i otte-ti år, indtil byggeriet er afsluttet, skriver DR Sjælland.

DONG Energy ejer de fleste af møllerne, som tilsammen producerer strøm nok til at kunne forsyne 10.000 husstande, men pressechef Andreas Krog afviser, at DONG vil erstatte vindmøllerne her og nu.

- På Lolland er vi naturligvis kede af at miste en del af deres store vindmøllekapacitet og ville rigtig gerne have DONG Energy til at erstatte møllerne med det samme, siger formand for kommunens klimaudvalg Gert Mortensen (S).

- Vi har flere områder, der er udlagt til vindmøller, og det er jo langt ud i fremtiden, før Femerns produktionsanlæg skal pilles ned.

Han er dog stolt af, at Lolland kommune ekporterer store mængder vindmøllestrøm til kommuner uden for Lolland også uden den store vindmøllepark.

 

terp