Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Videnscenter skal lukke efter bare et år

FOA kritiserer regeringens lukning af Videnscenter for Velfærdsledelse
4. NOV 2011 6.24

I forgårs erklærede regeringen sig enig i at styrke viden om velfærdsledelse. Dagen efter lukker de videncenter for velfærdsledelse. Besynderligt, mener FOA.

Videncenter for velfærdsledelse skal lukke ved udgangen af 2011 efter kun at have eksisteret godt og vel et år. FOA undrer sig over lukningen. Især fordi indenrigs- og økonomiministeren ved et seminar i forgårs erklærede sig enig i, at viden om velfærdsledelse skal styrkes.

- Det er da en underlig måde at vise, at området skal styrkes på, siger FOAs formand, Dennis Kristensen, som i flere år har arbejdet på at få et videncenter for velfærdsledelse etableret.

- Idéen med videncentret var et center, der skulle forske i velfærdsledelse og dokumentere, hvad der fungerer. Men det har centeret ikke nået at gøre. I stedet har centeret stået for at indsamle projekter, siger Dennis Kristensen.

Lav et nyt kraftcenter
FOA opfordrer derfor regeringen til fortsat at bruge penge på at styrke viden om velfærdsledelse, som er en anden måde at tænke ledelse på. Det handler om, at velfærd skabes i mødet mellem en borger med et behov og en professionel med faglighed, viden og erfaring. Velfærdsledelse understøtter dette.

- Jeg håber ikke, at pengene fra videncentret ender i det store sorte hul. For der er brug for, at vi alle lærer mere om, hvad god offentlig ledelse er. Kontrol og bureaukrati fungerer ikke. Men hvad kræver det af fremtidens leder, når vi erstatter kontrol med tillid?, spørger Dennis Kristensen og fortsætter:

- Det undrer mig, at regeringen den ene dag slår på tromme for, hvor vigtigt et område velfærdsledelse er og den næste dag lukker det center, der skal skaffe ny viden på området.

FOA anbefaler, at regeringen nedsætter et nyt uafhængigt kraftcenter, der kan stå for formidling af viden om velfærdsledelse og sikre rådgivning og implementering.

ka