Viceborgmester melder sig ud af DF efter sag om spritkørsel

KORT NYT11. OKT 2021 6.00

TEMA: KV21

FREDERIKSSUND: Dansk Folkeparti mister en fremtrædende lokalpolitiker som medlem, efter at politiet har sigtet ham for spritkørsel. Frederikssunds viceborgmester, Lars Thelander Bostrøm, vil forlade partiet, oplyser partisekretæren til Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg ser omtale af hændelsen i avisen og ringer til ham. Jeg anbefaler, at det er bedst for ham og for DF, at han melder sig ud af partiet. Hvilket han så tilkendegiver, at han gør, siger partisekretær Steen Thomsen ifølge det regionale medie sn.dk.

Viceborgmesteren blev forleden anholdt i sit hjem i Jægerspris og blev sigtet for spritkørsel. Samtidig beslaglagde politiet hans BMW. Lars Thelander Bostrøm har ifølge sn.dk afvist at have kørt, mens han var beruset. Det var veninden, der sad ved rattet, har han sagt. Mandag skal en dommer tage stilling til, om beslaglæggelsen af bilen skal opretholdes. Hvis promillen viser sig at være over 2,00, risikerer Lars Thelander Bostrøm at blive sigtet efter den relativt nye bestemmelse i færdselsloven om vanvidsbilisme. I øvrigt genopstiller DF'eren ikke ved kommunalvalget. Det blev allerede besluttet sidste år, skriver sn.dk.

Ritzau