Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vesthimmerland vil gøre lokale ildsjæle til fundraisere

Kommunen har hentet millioner over de seneste år. Nu skal 113 lokale ildsjæle uddannes til fundraisere

VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Kommune har så gode resultater med at arbejde systematisk og målrettet med fundraising, at man nu tilbyder de mange ildsjæle i kommunen et kursus i fundraising.

Vesthimmerlands Kommune øger nu satsningen markant på fundraiserområdet, og målretter og uddanner 113 nye fundraisere.

Kurset løber af stablen ved et kæmpe kursusarrangement for 90 ildsjæle torsdag d. 15. september 2011. Arrangementet skal også ses i sammenhæng med Danmarks nationale frivillighedsdag, som finder sted fredag d. 30. september.

Man gælder sig i Vesthimmerlands Kommune over at udvide fundrasiernetværket med i alt 23 nye fundraisere fordelt mellem kommunen, erhvervslivet og øvrige samarbejdspartere. Kurset finder sted d. 5. og 6. september 2011.

Efter dette vil fundraisernetværket komme til at bestå af ca. 50 interne og eksterne fundraisere, som sammen vil gøre en endnu større forskel for Vesthimmerland ved mere målrettet at tage del i fundraising.

Begge kurser vil blive afviklet i samarbejde med firmaet Up Front Europe.

Indtil videre er det gået over alle forventninger ved brug af fundraising. Allerede efter 2. kvartal i 2011 har beløbet rundet de 7 mio. kr. og Vesthimmerlands Kommune satser hvert år på, at kunne skaffe op mod 25 mio. kr.

Siden kommunen i 2006 begyndte på systematisk fundraising, er det med 219 ansøgninger lykkedes at hente i alt næsten 90 millioner kroner hjem. I 2006 blev det til 13,8 millioner og siden er det - med et par bump på kurven undervejs - steget støt. Foreløbigt rekordår har været 2009 med 24,4 millioner. Men den rekord venter Vesthimmerland altså at kunne slå i år.

mou