DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Vesthimmerland er nu hårdest ramt af corona

35 er indlagt, og 76 nye er bekræftet smittet siden fredag.
29. JUN 2020 15.35
TEMA: Corona

Det er lige nu Vesthimmerlands Kommune, som er hårdest ramt af corona. På en uge er det samlede antal smittede i kommunen steget fra 51 til 64, viser dagens og tidligere opgørelser fra Statens Serum Institut.

I det hele taget går det den forkerte vej i Nordjylland, hvor alle kommuner har haft nye tilfælde af covid-19 den seneste uge. Muligvis kan en del af forklaringen være en bustur til Bornholm med det nordjyske rejseselskab Nilles, hvor mindst fire deltagere og formentlig en del flere ifølge Nordjyske har vist sig at være smittet.

På plejehjemmet Vendelbocentret i Hjørring, som har været hårdt ramt af corona, er endnu en af de smittede beboere død, og dermed er tre smittede beboere på hjemmet døde, skriver TV2 Nord.

Plejehjemmet har nu 15 medarbejdere hjemsendt med en positiv coronatest, og 17 er raskmeldte, oplyser direktøren for sundheds-, ældre- og handicapforvaltningen i Hjørring, Leif Serup, til tv-stationen. Dermed går det den rigtige vej - lørdag var 20 medarbejdere hjemme med covid-19.

Til gengæld er der fundet smitte på endnu en nordjysk minkbesætning, hvor alle dyrene vil blive aflivet tirsdag, oplyser Fødevarestyrelsen.

Vi har det fredeligt

På landsplan har der kun været det ene nordjyske dødsfald siden fredag. 35 er nu indlagt med covid-19, hvilket er fem flere end fredag. Antallet af indlagte på intensiv er faldet med to til ni, og der er uændret fire i respirator.

I alt er 76 testet positiv med covid-19 på de tre dage siden fredag ud af de knap 29.000 personer, som er blevet testet.

Ifølge Lars Jørgen Østergaard, ledende overlæge på Skejby Hospital og professor ved Aarhus Universitet, ser det fornuftigt ud i Danmark.

- Vi kan se, at antallet af personer, som er nysmittede i Danmark, ligger meget stabilt i øjeblikket. Og det vil sige, at der ikke er noget, der tyder på, at vi står over for en ny bølge. Så alt i alt har vi det fredeligt, hvad angår corona her i Danmark i øjeblikket, siger han til Ritzau.

Rettelse 30.6. 11.45: Fejlagtigt kort fra SSI udskiftet.