Det kræver 20.000 underskrifter fra vælgere for, at et parti kan stille op til Folketinget. Hver vælgererklæring sendes så fra partiet til kommunen, som tjekker, om vælgeren er stemmeberettiget. Derefter sender kommunen vælgererklæringen tilbage til vælgeren for at få en underskrift, inden vedkommende returnerer den til kommunen igen. En proces, der gør, at erklæringerne ofte går tabt undervejs.
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) vil derfor ændre valgloven, så borgerne kan underskrive den såkaldte vælgererklæring digitalt.
- Vi skal holde fast i vores krav til vælgerne om en vis aktivitet, når nye partier skal opstilles. Men når det er sagt, kan vi så ikke også gøre det på den måde, der afspejler, at vi alle også betaler vores regninger og melder vores børn til fodbold over nettet? Hvorfor ikke også gøre det på det her område?, siger Vestager til Politiken.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.