Ventetid på miljø-certificering udskyder daginstitution

KORT NYT12. OKT 2021 14.05

RANDERS: Gode klimaintentioner udskyder nu færdiggørelsen af en ny daginstitution i Munkdrup syd for Randers. Kommunen har vedtaget, at alle byggerier med et budget på over 20 mio. kr. fra i år skal bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standarder, og med et budget på 27 mio. kr. gælder det altså også i Munkdrup. Kommunen er dog ikke de eneste, der har fået den idé, og der er derfor ventetid på at få bygningen certificeret, skriver Randers Amtsavis

- Det eneste, vi kan gøre for at fremskynde den her del af processen, er at gå på kompromis med beslutningen om, at vi skal bygge bæredygtigt. Men det synes jeg hverken vil være særligt fornuftigt eller hensigtsmæssigt. Så vil jeg hellere vente de her op til fire måneder ekstra, og det tror jeg også, at de fleste andre vil, siger Niels Erik Christensen (V), der er formand for børne- og familieudvalget.

Byggeriet af den nye institution er endnu ikke gået i gang. Første spadestik forventes i andet halvår af 2022, mens ibrugtagning er planlagt til udgangen af 2023. 

amp