Venstre siger farvel til veteran i Midtjylland og sætter ny spids ind i Rebild
Jørgen Winther stopper i regionsrådet efter denne periode - siger han.
Foto: Annelene Petersen, Ritzau Scanpix

Venstre siger farvel til veteran i Midtjylland og sætter ny spids ind i Rebild

KV21-nyt fra Venstre i Rebild, Allerød, Tønder, Sønderborg og Midtjylland, hvor en garvet politiker nu vil stoppe efter 35 år i politik.
3. JUN 2021 9.10

TEMA: KV21

Ved KV17 stod Jeppe Ugilt som nummer fire på Venstres liste i Rebild og scorede med 1.038 langt de fleste personlige V-stemmer - med 416 til spidsen Gert Fischer. Til KV21 blev han valgt som ny spids, men måtte i marts på på sygeorlov på grund af arbejdspres - i første omgang indtil videre.

Siden kom hans endelige afbud som spids, og spidskandidatudvalget og bestyrelsen i Venstres kommuneforening har nu ifølge ligeher.nu udpeget gruppeformand Jesper Greth som ny spids. Greth sidder i sin første periode og kom ind på Venstres ottende og sidste plads. Ugilt, der er selvstændig, ventes tilbage i byrådet til august og også at stille op igen til KV21.

Fra Allerød melder borgmester Karsten Längerich (V) lidt overraskende, at han samtidig med at genopstille som sit partis spids til byrådet også stiller op til regionsrådet. En vej, der ofte er brugt af forhenværende og ikke så ofte af nuværende borgmestre.

Til sn.dk siger han, at han har siddet til møder med andre borgmestre og diskuteret samspil i det nære sundhedsvæsen og simpelthen savnet energi i diskussionerne.

På spørgsmålet om at få tid til det hele svarer han, at "det job, jeg har, har en meget elastisk tidsmængde, og borgmesterjobbet er i forvejen én stor prioritering. Andre borgmestre prioriterer at sidde i forskellige KL-udvalg eller bestyrelser. Jeg sidder kun i de bestyrelser, der vedrører Allerød Kommune. Så jeg har afklaret, også på hjemmefronten, at jeg kan begge dele, og jeg tror, at jeg bliver en bedre borgmester af at have styr på, hvad der sker i regionen".

Regionsrådet i Midtjylland og politik i det hele taget forlades nu af den mangeårige sundhedspolitiker Jørgen Winther, oplyser Randers Amtsavis. Han genopstiller ikke efter en 35 år lang politisk karriere, som indbefatter 20 år i Folketinget, 16 år i Århus Amtsråd og 12 år i regionsrådet.

- Og denne gang passer det, siger politikeren, der før har fortrudt en udmelding om at stoppe og ikke har været bleg for at gå imod sit parti.

Selv er han mest stolt af sin idé om at indføre plejeorlov, der giver pårørende mulighed for at passe døende familiemedlemmer i eget hjem, og som han fik i forbindelse med sit arbejde som praktiserende læge.

Fra Sønderborg melder JydskeVestkysten, at Venstre får et nyt stærkt kort på plakaten til at hjælpe Ellen Trane-Nørby ind på borgmesterkontoret.

Det er vicepræsident i Danfoss Kjeld Stærk, der også er bestyrelsesformand i Sønderborg Kommunes ProjectZero Business, som skal skabe vækst og arbejdspladser i forbindelse med den grønne omstilling.