Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Borgmester i Greve Pernille Beckmann (V) under indvielse af et tværkommunalt stiprojekt - Hedebostien - i 2016.
Foto: Morten Germund, Ritzau Scanpix

Venstre mangler nu bare at udpege 11 spidser

Følg seks udpegninger af Venstre-spidskandidater til KV21 - i Greve, Esbjerg, København, Tårnby, Fredensborg og Rødovre.
13. APR 2021 13.38
TEMA: KV21

Venstres Landsorganisation har nu en liste over partiets udpegede spidskandidater til KV21, så vi benytter lejligheden til at nævne dem, vi endnu ikke har været forbi. Listen mangler nu kun 11.

I Greve er borgmester Pernille Beckmann, der sidder i sin anden periode, spids igen. Her er V størst i byrådet med ni ud af de 21 pladser, og Beckmann scorede ved KV17 med 3.740 flest personlige stemmer foran daværende S-spids Niclas Bekker Poulsen med 2.350, MF Liselott Blixt (DF) med 1.330, MF Morten Dahlin (V) med 1.005 og Bjarke Abel (S) med 472.  

I Esbjerg er borgmester Jesper Frost Rasmussen spids igen - han blev valgt tilbage i september. Han sidder i sin første periode, hvor han har afløst Johnny Søtrup (V), der holdt i 24 år på posten. V har 11 ud af 31 pladser og konstituerede sig efter KV17 sammen med Borgerlisten, DF og K. Ved KV17 manglede rød blok bare 3.068 stemmer i at få flertallet på 16 ud af 31 og S har nu ny spids i Jacob Lykke.

I København er borgmester for beskæftigelse og integration Cecilia Lonning-Skovgard igen sit partis spids. Her har V bare fem ud af de 55 pladser i Borgerrepræsentationen. Det er det samme som SF og De Radikale, mens S og EL med 14 og 11 er de største partier.

I nabokommunen Tårnby er Dennis Wollesen Clausen ny V-spids. Han afløser Heidi Ladegaard på den post, ligesom han gjorde i byrådet, da Ladegaard valgte at stoppe af tidsmæsige årsager. V har her to ud af 19 pladser.

I Fredensborg er Lars Søndergaard V-spids igen - for anden gang. Hans første valg som spids placerede ham med 1.153 som nummer to, når det gælder personlige stemmer. Foran kom borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) med 2.172, og efterfølgende kom Ulla Hardy-Hansen (K) med 668, Tinne Borch Jacobsen (V) med 620 og MF Kristian Hegaard (R) med 587. Her har V syv ud af 27 pladser.

I Rødovre er Mikkel Molin nu V-spids. Han erstatter på den post Claus Gisselmann Olsen, der ved KV17 ikke lykkedes at få sit parti ind på nogle af de 19 pladser.