DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Venstre i Kolding mister sit absolutte flertal endnu en gang
Merete Due Paarup (eks-V), nu R
Foto: Kolding Kommune

Venstre i Kolding mister sit absolutte flertal endnu en gang

Endnu et partihop, denne gang til De Radikale. Sidst holdt det kun få dage, denne gang slipper V næppe lige så nemt.
10. DEC 2019 12.43

KOLDING: Venstre i Kolding Byråd oplever nu for anden gang på få måneder at miste sit absolutte flertal, fordi et af byrådsmedlemmerne skifter parti. Denne gang er det partiets tidligere gruppeformand Merete Due Paarup, der siger farvel.

I september var det Pernille Øhlenschlæger Pedersen, der efter knap to år som byrådsmedlem erklærede sig løsgænger og dermed fratog sit gamle parti det absolutte flertal. Det holdt dog kun få dage ind i oktober, så ombestemte hun sig og trådte i stedet helt ud af byrådet, så mandatet vendte tilbage til Venstre i skikkelse af suppleanten Henrik Nielsen.

Så hurtigt går det næppe over for Venstre denne gang. Merete Due Paarup, der har siddet i byrådet siden KV13, har meldt sig hos De Radikale, hvis byrådsgruppe dermed fordobles.

Pernille Øhlenschlæger Pedersens partihop havde udspring i den lokale politik, men det seneste tilskrives landspolitiske årsager, hvor Merete Due Paarup ifølge eget udsagn har 'haft sværere og sværere' ved at se sig selv i 'Venstres linje med de mange symbolpolitiske tiltag'. Det kan godt være at kageopskriften nu er smidt væk, men det er politikken tydeligvis ikke, skriver hun i en pressemeddelelse.