Vejles kommende Sundhedsskov er nu finansieret

Vejles kommende Sundhedsskov er nu finansieret

Sundhedspersonale skal uddannes i naturbaseret behandlingsforløb og sundhedsfremme.

VEJLE: Med støttekroner fra Vejle Kommune, TrygFonden, 15. Juni Fonden, Friluftsrådet og Region Syddanmark kan udviklingen af Danmarks største sundhedsskov i Store Grundet nu gå i gang. Samlet pris for udviklingsprojektet er 5,3 mio. kr., oplyser kommunen.

Sundhedsskoven i Store Grundet er for alle, der har brug for at komme ned i tempo og finde ro og fordybelse. 
 
Økonomiudvalget har valgt at øremærke én mio. kr. og Natur- og Miljøudvalget 400.000 kr. til projektet, og dermed er udvikling af skoven til sundhedsskov en realitet.

- Vejle Kommunes ønske om at bruge naturen til mental træning og på den måde hjælpe syge borgere til bedre sundhed og trivsel stemmer godt overens med TrygFondens strategi på området. I TrygFonden arbejder vi nemlig for, at færre bliver psykisk syge, og at flere bliver i stand til at leve et godt liv med deres sygdom, siger Henrik Bruhn, repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark.

Åben allerede nu
Skoven er både beregnet til patienter i behandlingsforløb og til øvrige besøgende. Skoven vil være et supplement til kommunens øvrige bynære skove, der mere har faciliteter til fysisk udfoldelse og leg, mens sundhedsskoven indrettes til at komme ned i tempo - til bare at opleve naturen og være i nuet.

I den kommende tid vil der blive arbejdet på detailplanlægning af faciliteter i de enkelte dele i skoven og på uddannelse af sundhedspersonale i naturbaseret behandlingsforløb og sundhedsfremme. Viden og erfaringer fra det sundhedspersonale vil blive bredt ud til andre besøgende, så alle får øget viden om brug af naturen til mental sundhedsfremme.

Faciliteterne i sundhedsskove vil efter planen stå helt færdig i anden halvdel af 2022. Skoven er åben for besøgende allerede nu.

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev