Vedtaget: Hurtigfærgen fra Samsø til Aarhus bliver virkelighed

Færge til Aarhus skal lokke unge familier til, men har mødt økonomisk og miljømæssig modstand.
8. FEB 2019 6.36

SAMSØ / AARHUS: Efter en lang politisk kamp mellem fløjene i Samsø Kommune er sagen om en hurtigfærge mellem Aarhus og Samsø nu afgjort: Færgen skal købes, og ruten bliver en realitet.

- Kommunalbestyrelsen har besluttet at bestille en hurtigfærge. Vi starter stille ud i 2020 med at sejle om sommeren, og så i 2021 kommer færgen til at sejle hele året rundt, siger borgmester Marcel Meijer (S).

Færgen har fået modstand fra byrådets højrefløj, der ikke mener, at færgen kan forsvares hverken økonomisk eller miljømæssigt.

- Jeg synes, at det her strider så meget imod, hvad vi har arbejdet med her på Samsø gennem så mange år. Når vi holder den her miljøbelastning op imod, at vi er 3.684 samsinger, så er jeg dælme glad for, at resten af verden ikke agerer på samme måde, som vi gør på Samsø, siger byrådsmedlem Per Urban Olsen (K).

Mellem 30 og 40 mio. kr.
Selvom afstemningen endte med et flertal for at få færgen sat i vandet, er borgmesteren ikke døv over for kritikken.

- Jeg synes, der skal være plads til tvivl i det her. Vi er opmærksomme på, at selvom vi har det bedst mulige bud på passagertal i den markedsanalyse, vi har fået, så er vi jo ikke sikre på, at vi når derhen. Derfor skal vi også passe på at sætte det i værk på sådan en måde, at vi ikke løber nogen økonomisk risiko, siger Marcel Meijer.

I øjeblikket er det kun færgen Isabella, der fragter mennesker mellem Samsø og fastlandet, men den lægger til i Hou ved Odder, og håbet er, at en hurtigere forbindelse til Danmarks næststørste by kan skabe flere jobmuligheder for borgere ø-kommunen.

- Hele formålet med færgen er at koble sig på den vækstmotor, som Aarhus er. Vi kan se, at det største problem på Samsø er affolkning, og vi håber på, at vi med hurtigfærgen kan lokke nogle unge familier til, siger Marcel Meijer til TV2 Østjylland.

Den nye færge kommer til at koste mellem 30 og 40 mio. kr., og den skal sejle fem gange dagligt om sommeren og to gange dagligt om vinteren.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt