Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Uvildig instans skal hjælpe regionalpolitikere i krænkelsessager

68 af 211 regionsrådsmedlemmer og suppleanter har deltaget i undersøgelse om sexisme i regionsrådenes politiske arbejde.

Danske Regioners bestyrelse opretter nu en uafhængig og uvildig instans, som regionale politikere kan kontakte og få hjælp af, hvis de oplever seksuelle krænkelser i forbindelse med deres politiske virke, oplyser organisationen.

Instansen oprettes i regi af ArbejdsmiljøCentret, og man vil kunne kontakte den telefonisk eller via e-mail. I instansen vil en psykolog hjælpe med at få oplyst sagen og afklare, om der er brug for yderligere hjælp, for eksempel i form af psykologsessioner. Vurderes det, at der er tale om forhold, der kræver juridisk opfølgning, bliver man tilbudt hjælp fra advokatfirmaet Norrbom Vinding.

Danske Regioner har – forud for etableringen af instansen – netop gennemført en undersøgelse om seksuelle krænkelser blandt politikerne i de fem regionsråd. 68 af 211 regionsrådsmedlemmer og suppleanter har svaret.

Undersøgelsen viser blandt andet, at knap 6 pct. af dem, der har svaret, har oplevet uønsket fysisk kontakt. Samme andel har oplevet at få kommenteret deres krop, seksualitet eller udseende på en stødende eller ubehagelig måde.

Tøv ikke

- Det er ikke acceptabelt, understreger formand for danske regioner Stephanie Lose (V):

- Det er godt, at vi nu har fået en undersøgelse af omfanget af sexisme i regionalpolitik. Én krænkelse er én for meget, og selvom undersøgelsen viser, at krænkende adfærd bestemt ikke er normen, så har flere stadig oplevet både fysiske og verbale krænkelser, og det er simpelthen ikke i orden, siger hun og afslutter:

- Derfor vil jeg gerne sende en klar opfordring ud til alle i regionsrådene: Tøv ikke, men ring og få hjælp og vejledning, hvis I oplever krænkende adfærd. Uanset jeres køn, alder eller seksualitet skal alle trygt kunne deltage i demokratiet uden at blive udsat for grænseoverskridende opførsel.

Hvis du er regionsrådsmedlem, kan den uvildige instans kontaktes fra tirsdag den 15. december 2020. Ring på tlf. 2555 2095 (i dagtimerne) eller skriv til [email protected]

Se resultatet af undersøgelsen her.

ka