Utilfredshed med ny Gellerupplan får bestyrelse til at trække sig
En stor del af helhedsplanen for Gellerupparken er allerede gennemført, og nu er der indgået aftale om endnu en etape.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Utilfredshed med ny Gellerupplan får bestyrelse til at trække sig

Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening er enige om flere detaljer i en ny plan for Gellerupparken. Beboerne er utilfredse med planerne, og afdelingsbestyrelsen har trukket sig.

AARHUS: Brabrand Boligforening og Aarhus Kommunes plan for Gellerupparken fra 2019 er blevet mere detaljeret i en ny aftale. Det oplyser kommunen.

Som en del af renoveringen på Gudrunsvej er der bl.a. lagt op til, at nogle af boligerne bygges om til mindre boliger, så der kommer et mere varieret udbud af boligstørrelse og -typer i området. Det er nemlig det, der er behov for, vurderer en mæglerundersøgelse af det aarhusianske boligmarked, som kommunen og boligforeningen har fået gennemført.

Med den gennemgribende renovering skal syv blokke rives ned, da kommunen vurderer, at det vil tiltrække flere beboere til området, hvor der er mange tomme boliger. 

Ifølge Aarhus Stiftstidende går Brabrand Boligforening glip af ca. 900.000 kr. i lejerindtægter om måneden med de mange tomme lejligheder.

Afdelingsbestyrelsen har trukket sig

Beboerne i Gellerupparken er så utilfredse med planerne, at afdelingsbestyrelsen har trukket sig fra forhandlingerne, skriver Jyllands-Posten. Den føler sig ikke lyttet til.

- Vi føler, at vi ikke bliver godt behandlet som beboere. De laver ikke renoveringen til os, men til nye beboere. Vi er bekymrede for de beboere, som skal fraflytte, fordi det er ikke sikkert, at de kan komme tilbage deres lejligheder efter renoveringen. Vi har råbt højt, men de har ikke lyttet, siger Youssef Abdul Kader, formand for Gellerupparken og medlem afdelingsbestyrelsen siden 2014, til JP.

Helhedsplanen har et budget på 1,3 mia. kr., og der er allerede gennemført en del af renoveringen. De første nye nedrivninger sker i starten af 2023, hvor også renoveringerne begynder i slutningen af året. I denne kommende etape står 400 lejligheder til renovering.

ibs