Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Unge vil være sygeplejerske og pædagog

Årets kvote 2 ansøgerfelt tyder på, at interessen for et job i det offentlige vokser for andet år i træk. Lærer-, sygeplejerske- og pædagoguddannelserne er blevet populære
KORT NYT16. MAR 2011 6.38

Professionshøjskolerne melder om et overraskende stort ansøgerfelt til netop de store velfærdsuddannelser. Sidste år var jubelen stor, da det stod klart, at antallet af ansøgere til lærer- og sygeplejerske- og pædagoguddannelserne steg efter flere års tilbagegang. Bl.a. på professionshøjskolen UCC i København har man i år en samlet fremgang i antallet af 1. prioritetsansøgere på 10 pct., og her har pædagoguddannelsen en fremgang på 20 pct., mens 13 pct. flere vil være sygeplejerske. Det skriver Jyllands-Posten.

Også på UC Lillebælt melder man om fremgang på op til 20 pct. på lærer- og sygeplejerskeuddannelserne og op til 50 pct. på enkelte pædagoguddannelser. Samme billede tegner sig på UC Nord i Nordjylland.

Ansøgere til videregående uddannelser kan enten søge via kvote 1, hvor studiepladserne fordeles på baggrund af karakterer, eller via kvote 2, hvor ansøgeren kan få point for bl.a. at have lavet frivilligt arbejde. De fleste studiepladser fordeles via kvote 1, men søgemønsteret på kvote 2 giver traditionelt et billede af, hvilke uddannelser, der er populære blandt landets unge, forklares det i Jyllands-Posten.

lcl