Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Unge mødre får kollegium i Aarhus

Unge kvinder med børn i Aarhus får nu 10 millioner i støtte til at sikre, at de kan gennemføre en uddannelse og til lektiehjælp og børnepasning

AARHUS: Socialministeriet giver Aarhus Kommune ca. 10. mio. kr. til at etablere et kollegium for unge, sårbare mødre og deres børn. Kollegiet i Aarhus får plads til 12 kvinder, som kan få hjælp af en række fagfolk til at gennemføre en uddannelse. Beboerne bliver derudover tilbudt støtte og rådgivning til at udvikle deres forældrekompetencer og etablere et godt socialt netværk. På kollegiet kan de unge kvinder møde andre i samme situation, som de kan dele deres erfaringer med.

Undersøgelser viser, at unge mødre er en udsat gruppe. Der er en risiko for, at disse kvinder ikke gennemfører en kompetencegivende uddannelse, og deres tilknytning til arbejdsmarkedet er ofte svag. Samtidig har de unge kvinder ofte et skrøbeligt socialt netværk og står alene med forældrerollen.

- Uddannelse er den bedste investering for de unge mødre og deres børns fremtid. Jeg tror mange af de unge mødre gerne vil tage en uddannelse, men at det kan være meget svært alene og uden støtte. På kollegiet kan de unge kvinder få den nødvendige hjælp og støtte til både at tage sig af deres børn og passe deres studie, siger Socialminister Benedikte Kiær (K), som sammen med satspuljepartierne har støttet etableringen af kollegier for unge, sårbare mødre i både Aalborg og Aarhus kommuner. Sidste år modtog Aalborg Kommune ca. 6,7 mio. kr. til etablering af et mødrekollegium.

Inspiration til kollegierne kommer fra Alexandrakollegiet i Valby, som blev oprettet af Mødrehjælpen i 2002. I foråret 2007 overgik Alexandrakollegiet til at være en selvejende institution stiftet af Mødrehjælpen og KFBU - Kristelig Forening til Bistand for Børn og Unge.

Aarhus Kommune forventer at kunne tage kollegiet i brug i december 2012.

tsp

Foto: http://www.flickr.com/photos/[email protected]/