DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Undersøgelse af nu fratrådt SSI-chef genstarter debat om Kammeradvokaten

Man bider jo ikke den hånd, der fodrer en, siger V-ordfører om Kammeradvokatens stilling til afskedigelsessag. Kammeradvokaten afviser habilitetsproblemer.
15. JUL 2020 6.50

En undersøgelse fra Kammeradvokaten af Statens Serum Instituts tidligere adm. direktør Mads Melbye for over ti mio. kr. har genoplivet en flere gange tidligere ført debat om udgifterne til statens faste advokatfirma.

Sagen om den nu tidligere adm. direktør endte med først en indstilling om at starte en afskedigelsessag, og dernæst med at Mads Melbye selv fratrådte med en salut om, at han intet havde gjort, som han ikke ville gøre igen, men at hans tillid til Sundhedsministeriet var definitivt brudt. Forløbet får Venstres fungerende politiske ordfører Preben Bang Henriksen til at kritisere Kammeradvokaten for inhabilitet og Sundhedsministeriet for ikke at have været opmærksom på det.

- Det er dog ganske paradoksalt, at man fra ministeriets side ønsker en undersøgelse af, om man har ret i sin kritik af SSI-direktørens habilitet. Ministeriet retter henvendelse til Kammeradvokaten, som har tjent mange millioner på ministeriet, uden at spekulere over, om Kammeradvokaten er habil, siger Preben Bang Henriksen til Kristeligt Dagblad, der om Kammeradvokaten tilføjer, at 'man bider jo ikke af den hånd, der fodrer en'.

Kammeradvokaten, advokatfirmaet Poul Schmith, afviser at man skulle have haft et habilitetsproblem.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har tidligere på spørgsmål om, hvorfor opgaven med at udføre advokatundersøgelsen ikke blev sendt i udbud, svaret, at det havde han 'ikke fundet grundlag for'. Han henviste til, at formålet med aftalen med Kammeradvokaten blandt andet er 'at give staten mulighed for at udnytte de tværgående faglige synergier, der følger af, at statens advokatopgaver som udgangspunkt løses samme sted'.

mk