Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ultralyd hjælper med at afsløre corona-symptomer i Slagelse

KORT NYT5. MAJ 2020 12.20
TEMA: Corona

SJÆLLAND: Som en del af et forskningsprojekt bruger akutafdelingen på Slagelse Sygehus ultralydsscanninger til at teste for tegn på coronavirus. Her peger erfaringerne på, at ultralyd kan være med til at afklare, om patienterne er ramt af covid-19 allerede, mens de venter på svar på testen. Det skriver TV2 Øst.

Normalt ville læger bruge røntgenbilleder af indlagte patienter med åndenød. Men ultralydsscanningen er et godt og hurtigt alternativ til røntgenbillederne, fordi ultralydsmaskinen nemt kan flyttes og afsprittes. Selvom forskningsprojektet stadig er i gang, så er det tydeligt, at ultralyden er effektiv, mener Michael Arvig, der er overlæge på akutafdelingen.

- Vi ved allerede, at vi kan bruge det her til hurtigere at finde ud af, om en patient har tegn på covid-19 og de kan have glæde af den her metode. Hvis de har problemer med at trække vejret, kan vi så give ilt i en bestemt dosering og vi kan tage andre forholdsregler, hvis de skal have medicin, der udvider luftvejene. Vi har set nogle mønstre, og nu forsøger vi at sætte dem i system, siger han.

jeg