Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Udviklingshæmmede støtter mændenes 'kugler'

Udviklingshæmmede står bag salget af et nyt, råt armbånd. Overskuddet går til forskning i prostatakræft
16. MAR 2011 9.21

ODENSE: - Vi skal da også gøre noget for mændene, lød det fra brugerne på Odense Kommunes værksted Camillagården.
Det blev startskuddet på projekt 'Støt kuglerne', hvor udviklingshæmmede står bag salget af et nyt, råt armbånd. Overskuddet går til forskning i prostatakræft.

Det var en avisartikel om prostatakræft, der inspirerede brugerne på Odense Kommunes værksted, Camillagården, til at producere et armbånd, hvor overskuddet går til forskning i prostatakræft.

- Nej, hvor er det synd for mændene. Kan vi ikke gøre noget for at hjælpe dem, spurgte Simon, der er udviklingshæmmet og en af idémagerne bag kampagnen. I artiklen stod der, at der er lige så mange mænd årligt, der dør af prostatakræft, som der er kvinder, der dør af brystkræft.

- Derfor synes vi, at vi skulle gøre noget for mændene - det er lidt snyd, der kun er noget for damerne, fortæller Simon med henvisning til Kræftens Bekæmpelses årlige kampagne 'Støt brysterne'.

Armbånd mod kræft
På Camillagården er det i høj grad brugerne, der driver udviklingen, og der er ikke langt fra tanke til handling. Derfor gik produktionen af et råt armbånd hurtigt i gang på Camillagården.

Armbåndet sælges nu for 50 kroner. 30 kroner koster det at producere armbåndet. Det giver 20 kroner i overskud, som går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse til forskning i prostatakræft.

cgt