Rådet har skabt overblik over 114 undersøgelser og konkrete sager, hvor der er skabt konkurrence om offentlige opgaver.
Rapporten viser, at 73 ud af de 114 undersøgelser og konkrete sager dokumenterer positive økonomiske effekter ved offentlig konkurrence - fire tilfælde viser negative effekter. I de resterende tilfælde er effekterne både positive og negative eller også er effekten ikke opgjort eller dokumenteret, skriver Konkurrencestyrelsen.
Formålet med rapporten er at skabe overblik over den eksisterende dokumentation af effekterne af konkurrence om offentlige opgaver. Rapporten skal blandt andet hjælpe Udbudsrådet med at afdække, om der er behov for yderligere undersøgelser på området.
- Jeg er glad for, at vi nu har fået et overblik over de dokumenterede erfaringer med konkurrence om offentlige opgaver. Kortlægningen understøtter, at der er gevinster at hente ved at skabe konkurrence om de offentlige opgaver, siger vicedirektør i Konkurrencestyrelsen, Christian Ølgaard.
- Det er vigtigt at understrege, at konkurrence om offentlige opgaver ikke handler om at tvinge opgaverne over på private hænder. En offentlig enhed kan selv byde på en opgave og få den, hvis det viser sig, at det er den har den bedste løsning til prisen.
Fakta om kortlægningen
Rapporten 'Erfaringer med konkurrence om offentlige opgaver'
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.