DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Tre R-politikere i enmandsgrupper gen- og nyvalgt som spidser
Anne Marie Geisler Andersen (R) på talerstolen ved det radikale landsmøde i 2017.
Foto: Sophia Juliane Lydolph, Ritzau Scanpix

KV21:
Tre R-politikere i enmandsgrupper gen- og nyvalgt som spidser

Følg de seneste udpegninger af radikale spidser op til KV21 i Esbjerg, Albertslund og Høje-Taastrup.
22. MAR 2021 7.00
TEMA: KV21

De radikale er i denne periode repræsenteret i 57 byråd med samlet 80 mandater. Af dem er 41 valgt som eneste fra deres parti, så de sidder i enkeltmandsgrupper. Tre af dem er på det seneste blevet gen- og nyvalgt som spidser:

i Esbjerg melder Esbjerg Ugeavis, at Anne Marie Geisler Andersen er valgt som spids igen. Ved KV17 var hun spids for første gang og scorede langt de fleste personlige R-stemmer - 1.130 mod 82 til næste på listen. Ved opstilllingen blev Geisler, der i september 2019 meldte kommunen til ombudsmanden i en "hold-dig-fra pressen-sag", fremhævet for at have arbejdet på at forbedre kulturen i byrådsarbejdet.

Geisler har en baggrund i både Borgerrepræsentationen i København og i Folketinget, hvor hun senest ved FV15 blev første stedfortræder for Martin Lidegaard og fik perioder på Christiansborg. Hun er i dag igen folketingskandidat.

Af sn.dk fremgår det, at De Radikale i Albertslund har valgt Hediye Temiz som spids. Ved KV17 var hun opstillet som nummer fire på den sideordnede liste og snuppede det radikale mandat med 128 mod 117 til spidsen, Dennis Schmock.

Ved KV17 blev hun med sine 19 år yngst i byrådet og som formand for Kultur- og Fritidsudvalget uofficielt den næstyngste udvalgsformand i landet. 

i Høje-Taastrup er der genvalg til Esat Sentürk som spids, oplyser sn.dk. Han afløste ved KV17 Michael Blem Clausen som spids, og partiet fik dermed et mandat, de ikke havde i den foregående periode.


Rettelse 23. marts: Før stod der, at Geisler ikke længere er folketingskandidat.