DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Tre partier bag budgetaftale i Ballerup

S, SF og DF har lavet aftale om budgettet for 2013. V og K holdt udenfor for at undgå skattenedsættelser
21. JUN 2012 6.16

BALLERUP: Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om budgettet for 2013. I forhold til det oprindelige besparelseskrav på 50 mio. er der i aftalen lagt vægt på at reducere sparekravet vedrørende børn, unge og handicappede, ligesom engangsbesparelser på 1,6 mio. kr. er bortfaldet. Partierne er desuden enige om, at hvis der ved budgetvedtagelsen i oktober er mulighed for det, så reduceres sparekravet yderligere til fordel for ældreområdet.

- Jeg glæder mig over, at vi sammen er blevet enige om at reducere besparelserne for børn, unge og handicappede - og over at vi har skabt mulighed for, at vi også kan tilgodese de ældre. For mig har det været vigtigt at skabe en aftale, der er afbalanceret. Jeg havde helst set, at alle partier var bag budgettet, men for mig er der ikke sammenhæng mellem at gennemføre besparelser med den ene hånd og give skattelettelse med den anden, siger borgmester Jesper Würtzen (S).

Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og Dansk Folkeparti har ønsket at reducere sparekravet frem for at indgå aftale med Venstre og De Konservative om skattenedsættelser. Derfor er aftalen alene indgået mellem de tre partier.

bi