DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

KV21:
Tre blå valgforbund med både mindre og større alliancer end ved KV17

Følg de seneste vedtagne borgerlige valgforbund til KV21 - med to parter i Norddjurs, tre i Nyborg og fem i Stevns.
19. MAR 2021 14.07
TEMA: KV21

I Norddjurs er det første valgforbund nu indgået, oplyser Lokalavisen Norddjurs. Liberal Alliance og Nye Borgerlige er gået sammen og peger samtidig på Jens Meilvang (LA) som borgmesterkandidat.

NB stillede ikke op ved KV17, hvor LA kom ind med to mandater. NB debuterer til valget med Jens Kannegaard Lundager som spids. Ved KV17 var LA i valgforbund med K og R, der fik henholdsvis to og nul mandater.

I Nyborg er der også et nyt borgerligt valgforbund. Fyns Amts Avis oplyser herfra, at V og DF er gået sammen med det fynske partifænomén De Lokalnationale, der her har den frafaldne DF'er Carsten Kudsk som spids.

Venstre har absolut flertal og Kenneth Muhs som borgmester, og V og DF var ved KV17 også sammen med K, LA og NB, men den nye alliance har forgæves forsøgt at få flere med. De tre sidstnævnte kom slet ikke i byrådet, mens der blev 13 og to til V og DF, der så siden skallede af med Kudsk.

I Stevns er der ifølge Stevnsbladet til gengæld nu et borgerligt valgforbund, der samler flere partier, der ikke stod sammen ved KV17. Det nye rummer V-K-LA-DF og Nyt Stevns.

Ved KV17 var V sammen med Borgerlisten Stevns, der ikke kom ind, mens der blev fire mandater til V - og en borgmesterpost til Annette Mortensen. K og LA var sammen i en anden alliance, der gav dem henholdsvis to og nul mandater.

Både DF og Nyt Stevns, der blandt andet rummer tidligere V-borgmester Mogens Haugaard Nielsen, stod ved KV17 uden for valgforbund og fik begge hver to mandater. Den nye alliance repræsenterer i dag ti mandater i det 19 pladser store byråd.