Traumekoordinator hædres for at styrke de pårørende
Mia Blaabjergs forskningsprojekt indeholder blandt andet en indsats, hvor to nye pårørenderum er blevet indrettet på baggrund af interviews med pårørende, det ene rum ses på billedet.
Foto: Tonny Foghmar, AUH.

Traumekoordinator hædres for at styrke de pårørende

Midtjysk forskningsprojekt om pårørende til akut kritisk syge patienter vinder ny pris.
8. JUN 2022 12.45

Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger er for første gang blev kåret, og vinderen i kategorien "årets patientfokus" blev Aarhus Universitetshospitals (AUH's) Center for Akutforsknings projektsygeplejerske og traumekoordinator, Mia Blaabjerg, for sit forskningsprojekt "Meeting Relatives in Trauma Centers", oplyser regionen.

I et traumecenter er det noget særligt at tage sig af pårørende, fordi der er tale om mennesker i akut krise, som træder ind på et hospital. Mia Blaabjerg, der til dagligt arbejder i AUH's Traumecenter, har altid interesseret sig for netop de pårørendes perspektiv, og for hvordan sundhedsmedarbejdere kan hjælpe ikke blot patienter, men også deres pårørende. 

- Det er en kæmpestor ære for Akutafdelingen og AUH, at vi vinder prisen. Med dette forskningsprojekt er det blevet mere tydeligt for os, at i det akut, kritisk patientforløb er der tre vigtige partnere, der skal kunne samarbejde: patienten, personalet og den/de pårørende. Inddragelse af de pårørendes perspektiver og en større viden om deres behov har givet os et bedre grundlag til at møde deres behov. Hvis vi formår det, viser forskning, at de er bedre rustet til at håndtere og bearbejde den voldsomme situation, de står i, ligesom deres ressourcer til at støtte patienten også bliver styrket, fortæller Mia Blaabjerg, Akutafdelingen, AUH, som også er en del af AUH's Center for Akutforskning.  

  • Det er første gang, at Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger hædres. Bag kåringerne står Danske Patienter, Dansk Selskab for Fysioterapi, Dansk Sygepleje Selskab, Lægemiddelindustriforeningen, Lægeforeningen, Lægevidenskabelige Selskaber, Medicoindustrien, Fagforeningen Pharmadanmark – Akademikere i Life Science og Trial Nation.
  • Der var indstillet 138 projekter fordelt på i alt 211 indstillinger til syv priser.
     

ka