To nyvalg og et genvalg af DF-spidser

KV21-nyt fra Dansk Folkeparti i Tønder, Odsherred, Skanderborg og så Mariagerfjord, hvor en tidligere MF nu stopper i byrådspolitik.
2. JUN 2021 8.54

TEMA: KV21

I Tønder har Dansk Folkeparti udpeget byrådsmedlem Jan Voss Hansen som spids, oplyser JydskeVestkysten. Her fik partiet ved KV17 valgt tre ind, men mistede sidste år Harry Sørensen til De Konservative efter dårligt samarbejdsklima i partiet.

Jan Voss erstatter som spids Bent Paulsen, der er den anden fra DF i byrådet, som ikke stiller op igen. Denne gang er der blot fire på listen mod ti ved KV17. Første viceborgmester Bent Aabling Paulsen, stopper efter otte år på grund af "høj alder og dårlig stemning i partiforeningen".

Også i Odsherred er der tale om nyvalg, oplyser sn.dk. RUC-studerende Julie Jacobsen, der er partiets gruppeformand samt regionrådsmedlem i Region Sjælland, erstatter som spids ingeniør og miljø- og klimaudvalgsformand Paw Pedersen.

Han fik ved KV17 tredjeflest stemmer og stiller op igen som nummer tre på en liste med ialt otte, mens der var syv sidst. DF har her to ud af 25 pladser i byrådet.

I Skanderborg er der genvalg til it-sikkerhedsekspert Martin Frausing Paulsen som spids, oplyser Ugebladet Skanderborg. Han blev valgt ind for første gang ved KV05, har været spids ved alle valg siden og er i denne periode anden viceborgmester.

DF har her tre ud af 29 pladser og opstiller nu sideordnet syv kandidater mod hele 23 ved KV17.

Og nu vi er ved DF, så skal det nævnes, at tidligere MF og nuværende byrådsmedlem i Mariagerfjord Pia Adelsteen ifølge Nordjyske ikke stiller op igen. DF har her to ud af 29 pladser. Den anden er Jørgen Hammer Sørensen, der i februar vandt valget om at blive spids foran tidligere MF Kim Christiansen, der er gift med Adelsteen.

 

MAR Pia stopper