To nye sogne lukker grundet for høje smittetal

I alt er tre sogne med samlet under 15.000 indbyggere lukket på grund af for høj smitte med coronavirus.
24. MAJ 2021 17.05

TEMA: Corona

KØBENHAVN / AALBORG: To sogne i henholdsvis København og Aalborg lukker som følge af for høj smitte med coronavirus. Det drejer sig om Frederiks Sogn i København og Vor Frelser Sogn i Aalborg. I forvejen er Brovst Sogn i Jammersbugt Kommune lukket.

I Frederiks Sogn har der den seneste uge været 20 smittede, hvilket svarer til et incidenstal på 581,9 smittede per 100.000 indbyggere. I Vor Frelsers Sogn er det 43 smittede og et incidenstal på 659,31.

Direktør i Ældre & Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune Jan Nielsen står i spidsen for kommunens kriseberedskab. Han ærgrer sig og opfordrer til test.

- Desværre er smitten nu steget så meget i nogle dele af Aalborg, at vi må lukke midlertidigt ned. Det er rigtig ærgerligt, og det vil især ramme de uddannelser og foreninger, der ligger i området, siger han i en pressemeddelelse.

I sidste uge blev loftet over, hvad smitten må være, hævet til 300 per 100.000 indbyggere om ugen.

Vor Frelsers Kirke ligger i sognet i Aalborg, der er placeret i Vestbyen. Ifølge folkekirken selv er der omkring 6.600 indbyggere. I Frederiks Sogn i København er der 3.500 indbyggere. I sognet er Marmorkirken placeret. I Brovst Sogn er der omkring 3.000.

Ritzau