Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KV21:
To genvalg og to nyvalg blandt de mindste partier

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater til KV21 - i DF, EL og LA. I Ringsted, Albertslund, Vallensbæk og Helsingør.
28. NOV 2020 10.35
TEMA: KV21

I Ringsted er der ifølge sn.dk genvalg uden modkandidat til byrådsmedlem Per Nørhave som DF-spids. Han blev valgt ind ved KV09 og har været spids ved de seneste to valg. I denne periode har han også arbejdet i regionsrådet. DF har i dag to ud af 21 pladser i byrådet i Ringsted, efter at Tina-Mia Eriksen tidligere i år hoppede til K.

Ved KV17 kom Per Nørhave med 981 personlige stemmer ind på den lokale top fem efter borgmester Henrik Hvidesten (V) med 2.734, Finn Andersen, der i perioden er gået fra K til KD, med 1.137, Per Flor (S) med 1.036 - og foran Mette Ahm-Petersen (S) med 664.

Et andet parti, der netop har to ud af 21 pladser i byrådet, er Enhedslisten i Albertslund, der nu har genvalgt Helge Bo Jensen som spids, oplyser Albertslund Posten. Han tog første gang plads i byrådet i 1989, og det gør ham til medlemmet med den højeste anciennitet i byrådet.

I Vallensbæk har EL til gengæld valgt en ny spids, oplyser Folkebladet. Jens Ove Bay afløser spidsen fra KV17, Jesper Gehrke. Partiet stillede ved det valg op for første gang - uden at komme ind. Der skulle i snit 564 stemmer til et mandat. EL fik 293, og valgforbundet med SF, der fik 148, bragte ingen af dem ind.

Vallensbæk har som kommune syvendelavest indbyggertal i landet og adskiller sig fra mange andre ved blot at have tre partier i byrådet: Borgmesterbærende K med otte pladser, S med fem og DF med to.

I Helsingør har et andet mindre parti, der aldrig har været i byrådet, valgt spids: Kira Danholm afløser nu Jan Illum som spids hos LA, oplyser sn.dk. Ved KV17 fik partiet 507 stemmer, mens der i snit skulle 1.407 til et mandat.