Tidligere S-spids får nej til dobbeltmandat
Steen S. Hansen er imod partiets forbud om dobbeltmandat i region og kommune.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Tidligere S-spids får nej til dobbeltmandat

Følg de seneste KV21-nyheder fra Socialdemokratiet i Stevns, Region Sjælland, Dragør, Lemvig og Nyborg, hvor en lokal S-profil nu stopper.
6. SEP 2021 15.14

TEMA: KV21

Mens det i flere borgerlige partier ikke er noget problem at kunne stille op til både to og tre folkevalgte forsamlinger i samme omgang, så kræver dobbeltmandat en dispensation i Socialdemokratiet.

Tidligere spidskandidat ved flere valg i Stevns, udvalgsformand Steen S. Hansen, har netop fået et internt flertal imod sig: Partiets repræsentantskab i Region Sjælland kunne ikke stemme for, at han får lov til både at stille op til by- og regionsråd. Ifølge Stevnsbladet havde han ellers fået medhold i både lokalforeningen og i Faxekredsen.

– Jeg har respekt for, at nogen er mod dobbeltmandat i forhold til lokalpolitik og Folketinget, for arbejdet på Christiansborg er et fuldtidsjob. Men forbud mod dobbeltmandat i region og kommune kan jeg ikke anerkende, lyder det fra Steen S. Hansen, der sammen med borgmester Anette Mortensen (V) blev topscorer med 1.179 personlige stemmer ved KV17.

Nu stiller han - modvilligt - udelukkende op til byrådet og dropper altså muligheden for regionsrådsarbejde i denne omgang.

I Dragør er der nu annonceret valgforbund mellem S og SF, oplyser AmagerNyt. De to partier har i dag henholdsvis tre og nul pladser i det 15 personer store byråd. Ved KV17 var S og SF også sammen med De Radikale, der heller ikke fik nogen pladser ud af det. Kommunen har V-borgmester i Helle Barth.

I Lemvig er det Socialdemokratiet, der denne gang ikke er inviteret med - hvor der ved KV17 ligesom i Dragør var en S-SF-R-alliance, som gav henholdsvis fire, to og en plads i det 21 personer store byråd. Ifølge Folkebladet er S ikke inviteret med denne gang, og SF-R fortsætter alene ud fra filosofien om, at valgforbund har det med at tilgodese de største partier.

S-spids Lone Pilgaard Sørensen er skuffet over den aftale, som hun er blevet præsenteret for, og peger på, at S ved valget jo kan gå hen og få overskydende stemmer, som så vil gå til spilde.

I Nyborg må de lokale socialdemokrater sige farvel til en veteran. Efter 24 år i lokalpolitik har Albert Pedersen (S) valgt at sige stop, oplyser Fyens Stiftstidende og træker sig fra det valg, han ellers havde meldt sig som kandidat til.

Ærø er de lokale socialdemokrater blevet hvirvlet ind i landspolitisk strid, fordi forsvarsminister Trine Bramsen (S) valgte at lade sig fragte af marinehjemmeværnet for at kunne besøge borgmester Ole Wej Petersen (S). Det har hun fået kraftig kritik for fra flere sider. Professor i forvaltningsret Sten Bønsing, Aalborg Universitet, har over for BT stemplet  besøget som ulovligt:

- Hvis en minister skal transporteres rundt af Forsvarets fartøjer, så skal det være relateret til hendes arbejde som minister. Det var besøget på Ærø ikke, vurderede han.