DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ti kommuner viser hvordan man får patienter ud i naturen

KORT NYT23. JAN 2020 15.24

VORDINGBORG: Ti kommuner skal lære landets andre kommuner, hvordan man får patienter til at bruge naturen som en del af projektet Sund i Naturen. Det har nemlig gavnlige effekter i forhold til patienternes sundhed. Det skriver Sjællandske. 

- Natur og friluftsliv kan noget ganske specielt, når det kommer til sundheden. I naturen er der plads til både højintense aktiviteter og til at få fuldstændig ro på. Der er højt til loftet i naturen, der er plads til, at man kan have en dårlig dag, og der er mulighed for at have både svære og lette samtaler - især omkring bålet. Samtidig bliver der skabt et helt specielt fællesskab blandt deltagerne på forløbene i naturen, som gør det lettere at fastholde de nye sundere vaner, efter forløbet er slut, siger Friluftsrådets direktør Jan Ejlsted.

De ti kommuner er Vordingborg, Fredensborg, Hjørring, København, Nordfyn, Svendborg, Thisted, Tønder, Vejle og Vesthimmerland. I alt 27 forskellige forløb er udviklet, afprøvet og evalueret til fire forskellige målgrupper i kommunerne i projekt Sund i Naturen.

esl