Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Thisted samler læge og hjemmeplejen

KORT NYT18. APR 2020 10.45

THISTED: Thisted Kommune opretter et sundhedsfællesskab i byen Hundborg. Her skal hjemmeplejen og sygeplejen indgå sammen med en praktiserende læge, oplyser kommunen. Funktionerne samles på en tidligere sprogskole og forventes klar til patienter 1. november.

Thisteds kommunalbestyrelse har godkendt at bruge omkring fem mio. kr. på ombygning af skolen. Den praktiserende læge kommer til at dele huset med hjemmeplejen i Thisted Kommune, og så bliver der indrettet sygeplejeklinik til de borgere i området, der har brug for det. Dermed bliver alle områderne inden for sundheds og forebyggelse samlet.

- Jeg er meget glad for, at vi snart kan tilbyde et tværfagligt sundhedsfællesskab i Hundborg, der både give en bedre lægedækning i området og som samtidigt giver bedre faciliteter for vores hjemmepleje. Det er også positivt, at vi kan lave en sygeplejeklinik, som vores erfaringer fra Frøstrup viser, giver rigtig gode kliniske muligheder for hjemmesygeplejerskerne og de borgere, der har et behov for det. Når vi samler mulighederne, giver det desuden en god sammenhæng mellem de kommunale tilbud og så den almindelige lægepraksis, siger Ida Pedersen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget.

ibs