
THISTED: Det var nødvendigt med nye tiltag i Thisted Kommune tilbage i 2018, hvor et rekordhøjt antal på cirka 1.000 unge mellem 16 og 25 år ikke var under uddannelse eller i beskæftigelse. Dengang var der ikke noget sikkerhedsnet i kommunen, når et ungt menneske afbrød sin skole eller ungdomsuddannelse.
- Der var ganske enkelt ikke nogen, der fandt ud af, at det var sket. Så der blev ikke taget hånd om at finde ud af, hvad vil den unge nu, fortæller borgmester Ulla Vestergaard (S).
Men det blev ændret med en indsats, der også skulle forebygge.
- Vi fik fire socialrådgivere, der rundt på skolerne skal støtte lærerne og pædagogerne, så nu snakker de forskellige skolesystemer og instanser sammen, fortæller Ulla Vestergaard.
Det har hjulpet, og der har været et tydeligt fald i antallet af unge, der ikke er i uddannelse eller beskæftigelse.
Vil endnu længere ned
- Vi er nu nede på et antal af omkring 750 unge, der ikke er i uddannelse eller beskæftigelse, men tallet skal endnu længere ned. Det er ikke sjovt med unge, der ikke kommer i gang, fortæller borgmesteren.
De 750 er på den ene eller anden form for offentlig ydelse samtidig med, at der er mangel på arbejdskraft i kommunen, der har 43.160 indbyggere.
- Der er behov for alle i vores samfund. Vi er alle tandhjul, der er brug for, siger Ulla Vestergaard.
- Vi skal være langt bedre til at spotte det langt tidligere. Det er børn og unge fra alle sociale lag, og det er ikke sjovt med unge, der ikke kommer i gang, fortæller hun.
Ulla Vestergaard har også et forslag til, hvordan det kan gøres endnu bedre.
- Det handler om forebyggelse allerede fra vuggen. Og hvis den unge alligevel dropper ud af sin uddannelse, så skal vi være endnu bedre til at hjælpe, fortæller Ulla Vestergaard, der også kunne forestille sig et samarbejde med virksomheder, så de unge lærer mulige arbejdsgivere at kende.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.