Teknisk koks giver lavt smittetal på 459

Der er fortsat seks nedlukkede sogne, men to af dem nærmer sig genåbning.
7. JUN 2021 14.45

TEMA: Corona

Kun 459 personer er registreret smittet det seneste døgn, men desværre hænger det lave tal - det laveste siden marts - sammen med tekniske problemer, oplyser Statens Serum Institut, SSI.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er det indberetning af prøveresultater fra private udbydere i Region Hovedstaden, der ikke har fungeret.

De 459 er fundet blandt kun 64.327 prøver, og dermed er dagens positivprocent på 0,71, det vil sige lidt højere end weekendens tal og på niveau med flere dage i sidste uge.

Der var i morges 137 indlagte med covid-19, og af dem var 27 på intensiv, heraf 19 i respirator. Der er registreret to nye coronarelaterede dødsfald.

Seks lukkede sogne

Blandt kommunerne er det fortsat Dragør, Aalborg og Rødovre, som har de højeste incidenstal. Derpå følger Frederiksberg, København og Randers.

Seks sogne er fortsat lukket ned. Det gælder Givskud sogn i Vejle, de tre Aalborg-sogne Vor Frelsers, Budolfi og Vor Frue, Gellerup sogn i Aarhus og Høsterkøb i Rudersdal.

Gellerup har nu i fem dage opfyldt genåbningskriterierne og mangler dermed kun to dage under grænserne, før sognet må genåbne. Tilsvarende mangler Høsterkøb tre dage, før der er håb om genåbning.

  

Smitte trods vaccine

1.334 personer er smittet med covid-19, efter at de har fået begge stik med en vaccine. Det viser en opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

Det svarer til, at 0,1 pct. er smittet trods vaccination. Det er ikke mange, vurderer Camilla Foged, professor i vaccinedesign ved Institut for Farmaci på Københavns Universitet.

- Det er et meget lavt tal, siger hun til Ritzau og peger på, at vaccinen fra Pfizer/BioNTech, der er klart mest brugt i Danmark, i studier har vist en effekt på 95 pct.

Hun peger på, at andre ting også har bidraget til det lave tal:

- Jeg vil tro, det er fordi, vi har haft en relativ skrap nedlukning, så smitten har været relativt lav. Så også andet end vacciner har bragt smitten ned, siger Camilla Foged.

40,9 pct. af danskerne har nu påbegyndt vaccinationen, og 23,4 pct. er færdigvaccinerede.