Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Teater rusker op i fordomme om ældre

Teater med 'beat' og 'stomp' skal flytte tilskuernes grænse for, hvad ældre mennesker kan, tør og vil

RANDERS: Beat og stomp krydret med rappe replikker er ikke det, de fleste forbinder med mennesker fra 60 til 88 år. De forestillinger gør et teaterstykke i Randers op med.
Her samarbejder kommunen med Randers Egnsteater om at lave teater for seniorer, der flytter tilskuernes grænser for, hvad ældre mennesker kan, vil og tør.

Randers Egnsteater står for forestillingen, som har '18 teatertossede seniorer' på rollelisten. Seniorerne har været i gang med et teaterforløb med sang, historiefortælling og teaterøvelser under ledelse af Lone Rødbroe, der er instruktør og skuespiller på Randers Egnsteater.

- Som alle andre havde jeg også fordomme om ældre mennesker, inden jeg mødte gruppen. Jeg tænkte, at det ville blive et fredeligt og roligt forløb. Jeg havde bl.a. en højskolesangbog med første gang, men mine fordomme blev gjort til skamme, siger Lone Rødbroe.

Det er Randers Kommune, der har finansieret projektet.

- Kunst og kultur kan forandre og udvikle os som mennesker, og derfor er teater en blandt mange metoder, vi bruger til at udvikle ældreplejen i Randers Kommune. Det nytter ikke at dække op med hvid dug og kandelabre til en gammel sømand, men at lytte til hans livshistorie og tage udgangspunkt i hans liv. Teaterstykket får ældre borgere til at formulere sig på en anderledes spændende måde om deres liv, siger Erik Mouritzen, direktør i Randers Kommune.

krn