Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Regionsformand fejlinformeret:
Sygehusvaskeri er ikke afhængigt af biogas

KORT NYT4. DEC 2020 12.17

SJÆLLAND: I Region Sjælland er både embedsmænd og politikere nu blevet klogere på, hvilken energiform, der skal til for at drive et sygehusvaskeri. I første omgang var opfattelsen, at der skal biogas til - ikke mindst for at drive de store tørretumblere. Men det er faktisk ikke tilfældet, oplyser nu TV2 Øst. Der findes nemlig et grønnere alternativ, bioolie, som Midtvask i Region Midtjylland har gode erfaringer med. 

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) brugte ellers naturgassen som et argument, da han i et interview begrundede valget af Tornved ved Jyderup som bedst egnet til placering af regionens nye vaskeri. Vaskeri-virksomheden Botved anfægtede siden, at man ikke skulle kunne bruge andre energiformer, og nu erkender regionen fejl-informationen af politikeren.

Danmarks største sygehusvaskeri – Midtvask i Aarhus – klarer sig fint uden brug af naturgas og bruger i stedet billig afgiftsfri bioolie, der er CO2-neutral. Efter nytår skal regionsrådet beslutte købet af grunden samt udbud af byggeriet.

ka