Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sygehusbygninger i Haderslev sættes til salg

Region og kommune er i dialog om mulighederne for at etablere et sundhedshus i de bygninger, der i dag huser psykiatrien
18. NOV 2011 10.22

SYDDANMARK / HADERSLEV: Når Haderslev Sygehus lukker i 2014, skal der gerne stå nye beboere på spring til at flytte ind i de naturskønne omgivelser. Derfor er Region Syddanmark og Haderslev Kommune blevet enige om hurtigst muligt at sætte bygningerne til salg gennem offentligt udbud - hvilket vil sige lige så snart bygherrerådgiveren Bascon har færdiggjort udbudsmaterialet, oplyser regionen.

- Der er ikke lang tid til 2014, så nu skal der skub i processen. Ved at sende projektet i udbud får vi hurtigt afprøvet markedsinteressen, og jeg håber, at flere interessante investorer melder sig på banen, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

På styregruppemødet indgik Region Syddanmark og Haderslev Kommune desuden i en dialog om mulighederne for at etablere et sundhedshus i de bygninger, der i dag huser psykiatrien. Både region og kommune ser et stort potentiale i at samle en række sundhedsfunktioner på stedet, herunder lokalpsykiatrien, praktiserende læger, fysioterapeuter o.l.

- Det vil være unikt og nyskabende med et fælles sundhedshus i Haderslev, hvor sundhedspersonale fra forskellige faggrupper kan supplere hinanden og skabe synergieffekt. Det vil være en god løsning for Haderslevs borgere, siger 1. viceborgmester H. P. Geil (V).

 

Region Syddanmark og Haderslev Kommune har nedsat en styregruppe, som skal finde ud af, hvordan der kan sikres lys i sygehusets bygninger fremover. Styregruppen består af Carl Holst (V), Karsten Uno Pedersen (S) og Lasse Krull (K) fra regionsrådet samt H. P. Geil (V), Asta Freund (V), Søren Rishøj Jakobsen (S) og Bent Iversen (SF) fra byrådet i Haderslev.

ka