Sydøstdanmark får ny uddannelse af fængsels- og transportbetjente

Bredt flertal i Folketinget vil lave ny afdeling - den præcise placering er endnu uvis.
13. OKT 2021 8.01

En ny afdeling af skolen for fængsels- og transportbetjente skal etableres i Sydøstdanmark. Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Det er regeringen, Venstre, DF, SF, De Radikale, Enhedslisten, De Konservative, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet, som er enige om etableringen af den nye afdeling.

Formålet er at afhjælpe manglen på netop fængsels- og transportbetjente i den del af landet.

Placeringen af skolen er ikke fundet endnu. Den skal drøftes i forbindelse med forhandlingerne om en ny flerårsaftale for kriminalforsorgen.

- Vores fængselsbetjente og transportbetjente leverer hver dag et uundværligt arbejde for et trygt og sikkert Danmark, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) i pressemeddelelsen.

- Desværre er der lige nu stor mangel på fængsels- og transportbetjente, og derfor er jeg glad for, at regeringen med et bredt flertal af Folketingets partier i dag kan præsentere en aftale om en ny afdeling af skolen for fængsels- og transportbetjente i Sydøstdanmark, siger han.

Nærhed betyder noget

Placeringen er vigtig, mener ministeren.

- Nærhed betyder noget, og det har stor betydning for rekrutteringen, at vi gør uddannelserne mere tilgængelige for flere ved at rykke dem tættere på.

- Derfor er det godt, at den nye afdeling af skolen kan åbne i Sydøstdanmark, hvor der aktuelt opleves særligt store udfordringer med mangel på fængselsbetjente, siger Hækkerup.

Der er afsat cirka 70 mio. kr. i perioden 2022-2025 til den nye afdeling af skolen. Den forventes at have kapacitet til et årligt optag på op til 100 fængselsbetjentelever og 50 transportbetjentelever.

Ritzau