Syddanmark stævner entreprenører for byggesjusk på psykiatrisygehus

KORT NYT9. JUN 2022 13.20

SYDDANMARK: Alt var bestemt ikke i orden, da Aabenraa psykiatrisygehus blev taget i brug i 2015. Allerede i 2016 blev der således konstateret fugtskader og skimmelsvamp i nybyggeriet til 500 mio. kr. Skaderne var så slemme, at regionen selv gik ind og brugte 9,2 mio. kr. på at udbedre dem, men de penge vil regionen nu forsøge at hente ind igen, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Konkret har regionen stævnet fem entreprenører samt regionens rådgiver til Voldgiftsnævnet, som derfor nu skal tage stilling til sagen. En af det stævnede entreprenører får man dog formentligt svært ved at hente penge ud af. Det drejer sig om STB Byg, der for en uge siden indgav konkursbegæring.

- Vi har haft en syn- og skønsmand til at gennemgå byggeriet, og han har udpeget de steder, hvor der har været fejl og mangler i byggeriet. Vi har stævnet STB Byg for huller i facaderne. Vand er sivet ind, har sat sig og har udviklet sig til skimmel, siger Torben Kyed Larsen, der er afdelingschef for byggeri og grøn omstilling i Region Syddanmark.

Sagen omkring psykiatrisygehuset skal for nævnet i efteråret.

amp