Syddanmark lemper: Vil alligevel teste sundhedspersonale

I fredags satte Syddanmark et midlertidigt stop for coronatest af sundheds- og ældrepersonalet. Myndighedernes nye retningslinjer får nu regionen til at sadle om.

SYDDANMARK: I fredags var meldingen i Region Syddanmark, at man ikke havde tilstrækkeligt testudstyr og derfor midlertidigt ville stoppe coronatest af sundhedspersonale. Nu er historien igen en anden, og regionen er klar til at lempe sit midlertidige stop af test af personale. Det oplyser regionen.

Det skyldes myndighedernes nye retningslinjer fra i går, om at flere igen skal testes samt udsigten til flere testkits i løbet at denne uge.

Myndighedernes nye strategi bygger blandt andet på WHO's anbefalinger, og dem 'følger man naturligvis', lyder det fra regionen.

- Vi opretter nu en fælles visitationsenhed på OUH (Odense Univertshospital, red), som skal vurdere hvilket personale, der skal testes. Enheden kommer til at vurdere, præcist hvem der skal testes i gruppen af sundhedspersonale og andet kritisk personale i Region Syddanmark, kommuner og almen praksis i regionen. Det gør vi for at sikre, at alle behandles ens og for at sikre, at der er tests nok til alle og stadig sikre tilstrækkeligt testkapacitet til at kunne undersøge patienter indlagt til undersøgelse for covid-19, siger koncerndirektør i Syddanmark Kurt Espersen.

Stoppet skyldtes manglende reagenser, og at man derfor prioriterer at teste patienter fremfor personale. Magnus Heunicke (S) fortalte i går, at myndighederne knokler hårdt for at skaffe de nødvendige testkits.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev