DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Syddanmark giver børn med handicap lettere adgang til esport

SYDDANMARK: Med ny millionbevilling fra Velux Fonden skal Region Syddanmark og Odense Esport i projektet "Esport for alle" give børn og unge med fysiske handicap mulighed for at deltage i virtuelle esportsaktiviteter på lige vilkår med andre børn og unge. Med undervisning og specialudviklet udstyr skal de fysiske forskelle udviskes, så alle børn og unge kan mødes i det virtuelle fællesskab.

Region Syddanmarks Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi (CKV) og Odense Esport skal stå for at rådgive det enkelte barn i, hvilket spil der passer bedst til dem og deres udvikling. Sideløbende skal der indsamles viden om esport som terapiform, og effekten skal dokumenteres.

- Vi har især kig på børn og unge med fysiske udfordringer som for eksempel dårlig håndfunktion, der gør det udfordrende at styre og navigere i et onlinespil. De har tidligere været helt eller delvis udelukket fra gaming, fordi udstyret ikke har passet til dem. Men med bevillingen kan vi nu udvikle specialhjælpemidler og tilpassede løsninger, så de ikke længere bare skal kigge på eller være udelukket, på grund af at de er fysisk anderledes end andre børn, siger Sissel Madsen, der er ergoterapeut ved CKV.

mh