DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Svendborg opruster med el-ladere

KORT NYT23. DEC 2019 7.32

SVENDBORG: Som en tidlig julegave har Fonden Sydfyns Elforsyning – SEF – doneret to mio. kr. til fire el-ladestationer samt gratis strøm til elbil-ejerne det første år. Og i samarbejde med Svendborg Kommune er fire steder valgt, som opstillingspunkter for el-ladestationerne, oplyser kommunen.

De fire nye el-ladestationer betyder, at Svendborg bliver en af de byer i Danmark med de bedste muligheder for el-bil-ejere for at få deres biler fyldt op med strøm. Når de fire nye elladere bliver taget i brug, er der i alt ni steder i Svendborg, hvor elbilerne kan lades op. Fem af de ni el-ladestationer er såkaldte hurtigladere. Det er 50 Kw-ladere, der kan lade en normal størrelse el-bil op 45 minutter. Mens de andre ladere 22 Kw-ladere bruger længere tid til en opladning.

- Det gør det lettere at have en elbil, både for borgerne, besøgende og erhvervsdrivende, og sender dermed nogle stærke signaler på elbil-området. Når både SEF og Svendborg Kommune går sammen om et sådant initiativ, betyder det, at også andre energiselskaber og kommuner forhåbentlig ser en ide i at kopiere tankerne fra Sydfyn, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance, Dansk Energi.

MG