Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sundhedsministeriet forlænger forsamlingsforbud

KORT NYT18. APR 2020 9.54
TEMA: Corona

Sundhedsministeriet forlænger forbuddet mod forsamlinger på over ti personer til den 11. maj fra tidligere 18. april. Det fremgår af Lovtidende.dk. Dermed må danskerne på trods af den gradvise genåbning af samfundet stadig ikke forsamles flere end ti personer.

Dagtilbud, skoler og institutioner, der er omfattet af den gradvise og kontrollerede genåbning, vil ikke være omfattet af loven. Det gælder også for aktiviteter, der finder sted på for eksempel skolegårde eller legepladser, som er tilknyttet et dagtilbud, en skole eller en institution. Forsamlingsforbuddet gælder derudover ikke for begravelser og bisættelser.

Det omtalte forsamlingsforbud, der gælder både i det offentlige rum og ved private arrangementer, blev indført 17. marts, efter en hastestramning blev vedtaget i Folketinget. Den blev indført for at undgå, at coronasmitte spreder sig. I første omgang blev loven forlænget til 30. marts, efterfølgende til 14. april, dernæst til 18. april og altså nu til 11. maj. Regeringen har tidligere forbudt 'større forsamlinger' indtil udgangen af august. Hvad der præcis menes med større forsamlinger, er endnu uklart.

Ritzau