DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Succesprojekt bringer flere i arbejde på Lolland og Falster

Projektet Rekruttering fra Kanten har givet 25 pct. af sine deltagere en tilknytning til arbejdsmarkedet.
1. MAR 2021 10.07

GULDBORGSUND / LOLLAND: En hverdag med ensomhed, depression og manglende overskud er byttet ud med arbejde, livsglæde og ambitioner for borgere på kanten af arbejdsmarkedet i Guldborgsund og Lolland kommuner.

Gennem projektet Rekruttering fra Kanten har de to kommuner formået at give borgere nyt mod til at føle sig som en del af et fællesskab.

I alt er 25 pct. af de arbejdsløse nu tilknyttet til arbejdsmarkedet som enten flexjobber, deltids- eller fastansat, efter at de har deltaget i projektet.

Afgørende at tænke i nye baner

Projektets resultater har skabt begejstring på jobcentret i Lolland Kommune. Her glæder jobcenterchef og initiativtager Per Bech Grønning sig over, at de har tænkt i nye baner.

Han tror på, at Rekruttering fra Kanten kan være en del af den nytænkning, der er brug for, fortæller han til DR Sjælland.

- Der er ikke noget quick fix. Det her handler om at tro på, at vi har med mennesker at gøre, som vi kan flytte, tro på at vores indsats kan gøre en forskel.

Projektet startede i 2018 og stopper ved udgangen af 2021, men derfor kan mange af projektets principper sagtens leve videre i kommunerne, fortæller projektleder fra netværks- og videnshuset CABI, Trine Rask Thomsen.

- Selvom der ikke er et projekt, så giver det rigtig god mening at arbejde videre med de erfaringer og den metode, der er udviklet under projektet, siger hun til DR Sjælland.

Rekruttering fra Kanten er financieret af AP Møller fonden, der har doneret 21 mio. kr. til projektet.

ibs